Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /latinica

Sokolac: Humanitarni bazar za pomoć porodici Terzić i Milici Jovanović

Izvor: Srna

Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac održaće u subotu, 10. februara, humanitarni bazar „Zajedno možemo više“ za pomoć porodici Terzić iz Mokrog i djevojčici Milici Jovanović iz Knežine.

Savjet učenika Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ poziva sugrađane da posjetom humanitarnog bazara i kupovinom jedne od usluga koje ponude – pomognu ovim porodicama.

Koodrinator-profesor Anja Krsmanović rekla je Srni da je željela da razvije svijet kod učenika da je lijepo činiti nešto za opšte dobro i pomoći ljudima u nevolji.

Prema njenim riječima, Savjet učenika je u ovu aktivnost pozvao i svoje profesore, koji su donirali novac potreban za materijal za organizovanje bazara, a pripreme su u punom jeku.

Humanitarni bazar „Zajedno možemo više“ biće organizovan u holu i u kabinetima na prvom spratu Srednjoškolskog centra od 11.00 do 13.00 časova.

Krsmanovićeva je naglasila da će u holu škole nastupati talentovani učenici kao ulični svirači, jedan od kabineta će biti kutak za uljepšavanje, drugi kao kutak za igrice, a treći će biti kutak sa slatkišima koje će učenici sami pripremati za posjetioce.

U jednoj od prostorija planiran je kutak za umjetnost, gdje će zainteresovani moći da kupe knjige, umjetničke slike, crteže i likovne radova, a u susjednoj će biti omogućen izbor i kupovina pjesme putem odštampanog kju-ar koda /QR/.

U požaru koji je buknuo u porodičnoj kući u naselju Karađorđevo u Mokrom kod Pala 15. januara smrtno je stradala osmogodišnja djevojčica i njena tridesettrogodišnja majka, a izgorjeli su prizemlje i sprat kuće.

Milica Jovanović je učenik u Osnovnoj školi na Sokocu, a nedavno je teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com