Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave

Izvor: Tanjug

Ambasada Srbije u Otavi organizovala je prijem povodom Dana državnosti Srbije, kojem je prisustvovalo više od 230 zvanica, a povodom Dana državnosti Srbije Nijagarini vodopadi bili su osvijetljeni u bojama srpske zastave.

Svečanosti u Ambasadi Srbije u Otavi prisustvovali su predstavnici Senata Kanade, Donjeg doma parlamenta Kanade, predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Kanade, predstavnici diplomatskog kora, srpske dijaspore i druge ugledne zvanice.

Ambasador Srbije Dejan Ralević i zamjenik ministra spoljnih poslova Kanade Aleksandar Levek istakli su na prijemu tradiconalno dobre odnose Srbije i Kanade.

Ralević i Levek su naročito ukazali na značaj srpske dijaspore koja povezuje dvije zemlje, kao i na ekonomsku saradnju koja sve više dobija na značaju.

Gosti su imali priliku da na skupu koji je počeo intoniranjem srpske i kanadske himne čuju i Drugu rukovet Stevana Mokranjca u izvođenju crkvenog hora crkve Svetog Stefana u Otavi.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com