Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Nikola Pljevaljčić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Srna/Filter

Nikola Pljevaljčić iz džudo kluba “Randori” izabran je večeras za najboljeg sportistu opštine Istočno Novo Sarajevo za 2023. godinu.

Nikola trenutno nije u Istočnom Sarajevu pa je priznanje u njegovo ime preuzeo njegov trener Ljubiša Majdov, koji je rekao da je riječ o džudisti koji je prošle godine osvojio Svjetski kup u Sarajevu što je najveći uspjeh od osnivanja Džudo saveza Republike Srpske.

Svjetski i evrospki džudo šampion Nemanja Majdov rekao je da je, Pljevaljčić, koji je i njegov sparing partner, zaslužio ovo priznanje, navodeći da je trebao biti proglašen i za najboljeg sportistu Srpske.

Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske

Drugo mjesto pripalo je Nikolaju Raduloviću iz Kluba borilačkih vještina “Kobra”, a treće članu Džiu džicu kluba “Slavija” Urošu Bojaniću.

Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da se ova lokalna zajednica može pohvaliti sportistima koji postižu vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, o čemu najbolje govori činjenica da su trojica najboljih sportista osvojili svjetske i evropske medalje.

“Ponosni smo na sportiste, sportske klubove i sportske radnike koji vrijedno rade sa tom djecom kako bi ih izveli na pravi put i omogućili da rastu u zdravoj atmosferi. Kao lokalna zajednica mi smo tu da im na adekvatan način damo podršku”, naglasio je Katić.

Osim finansijske podrške, Katić je rekao da Opštinska uprava značajna sredstva ulaže i u sportsku infrastrukturu, koja je iz godine u godinu sve kvalitetnija.

“Prošle godine izdvojeno je više od 600.000 KM za sport u Istočnom Novom Sarajevu, koliko će i ove godine biti potrošeno. To ponekad nije dovoljno, ali to je maksimum koji možemo u ovom trenutku da izdvojimo. Smatram i da privredni sektor i ostale institucije trebaju da podrže sportiste, kako bi mogli da odlaze na velika takmičenja”, naveo je Katić.

Foto: Foto Vaske

Prema ocjeni Savjeta za sport, najuspješniji sportski kolektiv u prošloj godini bio je Karate klub “Slavija”, dok su za ambasadore sporta Istočnog Novog Sarajeva proglašeni karatistkinja Marina Kurteš i Džiu džicu takmičar Lazar Matić.

Foto: Foto Vaske

Ambasador sporta je sportista koji dugi niz godina predstavlja opštinu u zemlji, regionu i svijetu u najboljem svjetlu i mora dva puta biti proglašen za najboljeg sportistu godine.

Za najuspješnijeg sportskog radnika u prošloj godini izabran je Danijel Blažić, a za najuspješnijeg trenera Mia Banjanin, oboje iz Džiu-džica kluba “Slavija”.

Foto: Foto Vaske

Banjaninova rekla da joj ovo priznanje mnogo znači, navodeći da su takmičari Džiu džicu kluba “Slavija” prošle godine nastupili na 14 takmičenja i osvojili oko 360 medalja.

Nagrada „Goran Ivanković“, priznanje za poseban doprinos razvoju sporta, dodijeljena je Ranku Čubrilu, sekretaru Šahovskog kluba „Slavija“.

Najuspješniji sportisti po granama sporta su: karate – Luka Ćuković, skijanje – Matija Ćosić, džiu-džicu – Pavle Gotovac, džudo – Darko Topalović, kik boks – Obrad Gazdić, rukomet – Maksimilijan Gajović, odbojka – Tatjana Lučić, atletika – Filip Vujičić, mačevanje – Marko Mastilović, fudbal – Stevan Andrić, šah – Momir Ašonja /invalid/ i Milenko Grujić.

Priznanja su uručena i perspektivnim sportistima sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com