Fri. Apr 19, 2024
ћирилица /latinica

Na humanitarnoj ski-trci za Magdalenu prikupljeno 7.160 KM

Izvor: Srna

Na stazi Poljice na Jahorini danas je održana humanitarna ski-trka, na kojoj je prikupljeno 7.160 KM za liječenje Magdalene Vlaški iz Trnova.
Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra “Jahorina” koji je organizator ski-trke, rekao je novinarima da je u trci učestvovalo 60 takmičara i zahvalio svima koji su na bilo koji način podržali ovu humanitarnu akciju.

“Želimo u ovim trenutcima kada obilježavamo 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara /ZOI/ u Sarajevu, budemo društveno odgovorno preduzeće, jer je Magdalena naš sugrađanin”, rekao je Ljevnaić novinarima.

On je pozvao sve ljude da se uključe i pomognu u liječenju Magdalene, požljevši joj ozdravljenje.

Ljevnaić je istakao da je danas 84. dan skijanja i da dnevno na planini bude 7.000 skijaša zahvaljujući sistemu za vještačko osnježavanje, što nije slučaj sa drugim ski-centrima u regionu, te naglasio da su prihodi ove zimske sezone bolji nego lani za 27 odsto.

Nemanja Vlaški, Magdalenin otac, zahvalio je svima koji su podržali današnji događaj, ali i mnoge druge akcije koje su bile do sada.

“Magdalena je u Nišu na rehabilitaciji i u pitanju je robotika i fizikalne terapije, i ona trenutno nije pokretna. Čekamo nastavak liječenja u Turskoj s obzirom da smo iscrpili sve standardne metode u Srbiji”, rekao je Vlaški novinarima.

On je dodao da bi za 15 dana trebali putovati za Istanbul gdje će primati bio-terapije ili pametne lijekove.

Vlaški je rekao da je Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu prošli boravak u Turskoj za Magdalenu u iznosu od oko 50.000 evra refundirao, te da će sada za bio-terapije trebati 62.500 evra plus usluge bolnice gdje će se terapija raditi.

“Ne znam koliko će biti potrebno, sve zavisi kako će ona da odreaguje na sve buduće terapije”, istakao je Vlaški.

Prije humanitarne trke održana je Dječija olimpijada i oslikavanje lica.

Devetogodišnja Magdalena Vlaški iz Trnova boluje od maligne bolesti.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci predložio je liječenje djevojčice u Turskoj, nakon što su iscrpljene sve mogućnosti liječenja u Srbiji.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com