Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Dodik sa Putinom: Odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji; Nećemo u NATO 

Izvor: RTRS

Odbijamo da se pridružimo sankcijana Zapada prema Rusiji i nećemo u NATO, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom sastanka sa ruskom predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.

– Potvrđujemo dobro odnose koje Srpska ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Oni što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućsnot da se pridružimo sankcijana zapada prema Rusiji – rekao je Dodik.

Istakao je da Zapad želi da izdejstvuju to svaki dan.

– Pogotovo bez oklijevanja odbijamo da se pridružimo članstvu u NATO – jasan je bio Dodik.

Istakao je da su Srbi dva puta bombardovani. Srpska jednom, Srbija drugi put.

– I znate, mogu vam posvjedočiti da danas imamo ogroman broj mladih ljudi, tek novorođene djece koje imaju posljedice od osiromašenog uranijuma, a čak 10 puta je povećano zračenje nad tim rejonom, kao i malgine bolesti uzorkovane tim bombardovanjem – rekao je Dodik.

Istakao je da tako nije logično ni normalno da Srpska prihvati članstvo u NATO.

– Zapad kad je došao, odmah je privatizovao poslovne banke i sada biraju da li hoće da rade sa nama i to čine iz čistih političkih razloga – naveo je Dodik.

Naglasio je da je Srpska stabilna politički i institucinalno.

– Dakle, održavamo se stabilno. Nemamo posebnih izazova, ali je primjetno stalno podrivanje opozicije i alternativnih grupa prema stabilnosti Srpske – rekao je Dodik.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com