Sat. Apr 13, 2024
ћирилица /latinica

Danas humanitarna ski-trka za Magdalenu Vlaški

Izvor: Srna

Olimpijski centar “Jahorina”, u okviru obilježavanja 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara /ZOI/ u Sarajevu, organizuje danas humanitarnu ski-trku, a sredstva prikupljena od kotizacija namijenjena su za liječenje Magdalene Vlaški iz Trnova.

Pravo učešća imaju sve odrasle osobe koje dijele ljubav prema skijanju i žele podržati humanitarni cilj, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Osim skijanja za humanitarnu svrhu, obezbijeđene su i poklon majice sa simbolima u čast 40 godina od Olimpijade za sve učesnike, kao znak zahvalnosti za podršku.

Ova posebna manifestacija biće održana na stazi Poljice od 13.00 časova.

Prije humanitarne trke u 12.00 časova biće održana Dječija olimpijada i oslikavanje lica.

Devetogodišnja Magdalena Vlaški iz Trnova boluje od maligne bolesti.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci predložio je liječenje djevojčice u Turskoj, nakon što su iscrpljene sve mogućnosti liječenja u Srbiji.

Iz Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu ranije je saopšteno da su uplatili 35.500 evra za liječenje Magdalene Vlaški u Turskoj. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com