Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Ćajić optužen za nezgodu u kojoj je poginuo Ninković

Izvor: Glas Srpske/N.T.

Ognjen Ćajić (26) iz Sokoca optužen je da je skrivio saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginuo Pavle Ninković (33).

Optužnicu protiv Ćajića podiglo je Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Nezgoda se desila 6. februara 2021. godine na putu Sokolac-Podromanija u mjestu Majdani. Kako se navodi u optužnici, Ćajić je upravljao “pasatom” pod dejstvom alkohola i u krvi je imao 1,44 g/g i vozio je nedozvoljenom brzinom od 100 kilometara na čas na dijelu puta gdje je ograničenje bilo 80 kilometara na čas. Dalje se navodi da je optuženi išao iz pravca Sokoca u smjeru Podromanije te je prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se da “audijem” za čijim volanom je bio Ninković koji je ubrzo poslije nezgode podlegao povredama u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu. Tada je povrijeđen i Ćajić koji je prebačen u Kliniku “Koševo” u Sarajevu.

– Optuženi Ćajić bio je svjestan da upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i da ugrožava javni saobraćaj te da može dovesti u opasnost život ljudi, na šta je i pristao. Vozilom je upravljao brzinom koja nije prilagođena uslovima i stanju puta, vidljivosti, pregledu, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima – .

Usljed toga je prešao u lijevu saobraćajnu traku namijenjenu za saobraćaj iz suprotnog smjera, kojim se u tom momentu kretao oštećeni N.P., upravljajući vozilom „audi“, i koji se kretao desnom kolovoznom trakom istog magistralnog puta iz pravca Podromanije prema Sokocu. Optuženi je prelaskom izgubio mogućnost da izbjegne saobraćajnu nezgodu, koju je prouzrokovao na način da je prednjim dijelom svog automobila udario u prednji dio „audija“, kojim je upravljao oštećeni N. P., koji je zadobio višestruke prelome kostiju , nagnječenje pluća, temponadu srca, prskotinu aorte pa je usljed navedenih povreda kod oštećenog nastupila smrt – stoji u optužnici.

Ninković je bio veliki ljubitelj sporta i adrenalina. Bio je član planinarskih društava “Glasinac” iz Sokoca i “Javorina” iz Pala. Radio je u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com