Fri. Feb 23, 2024
ћирилица /latinica

Daruj plišanu igračku u akciji “Po jedan medo za svako čedo”

Izvor: Srna

Crveni krst Republike Srpske organizovaće od 15. decembra do 7. januara veliku humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja plišanih igračaka i slatkiša.

Ova humanitarna akcija biće organizovana u Nedjelji solidarnosti pod motom “Svuda i za sve”.

Iz Crvenog krsta navode da će Nedjelju solidarnosti obilježiti i velika novogodišnja humanitarna akcija čiji je cilj da uključi što više institucija, organizacija, ustanova, lokalnih zajednica, udruženja, sportskih kolektiva, kulturnih i prosvjetnih ustanova i pojedinaca da pokažu solidarnost i pomognu onima kojima je potrebna.

Od 15. decembra do 7. januara biće realizovana humanitarna akcija pod nazivom “Po jedan medo za svako čedo”, a sve prikupljene plišane igračke i slatkiši biće podijeljeni organizacijama Crvenog krsta iz gradova i opština iz kojih su institucije i pojedinci donirali ove artikle.

“Decembar i januar su mjeseci darivanja, sreće, zajedništva, solidarnosti i sloge, te smo odlučili da ova humanitarna akcija traje od početka Nedjelje solidarnosti do Božića, kada će plišane igračke biti uručene”, navodi se u saopštenju.

Crveni krst Republike Srpske poziva sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao i pojedince, sportiste, sportske i kulturne radnike da se odazovu akciji.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com