Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

U ponedjeljak u Istočnom Sarajevu narodni skup “Branimo Srpsku”

Izvor: Filter

U ponedjeljak, 20. novembra, u 19.00 časova, u novoj sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu biće održan narodni skup “Branimo Srpsku”.

Kako se u pozivu navodi, stanovnici Istočnog Sarajeva, njegovih opština i Sarajevsko-romanijska regije u cjelini imali su istorijsku ulogu u stvaranju Republike Srpske, njenoj i odbrani srpskog naroda i njegovih vjekovnih ognjišta tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, položivši ogromne žrtve na oltar srpstva i naše slobode.

“Svojom sabornošću, patriotizmom, nepokolebljivom voljom i ljubavlju oduprli su se i svim nastojanjima da ih razni centri moći pretvore u obespravljenu manjinu na sopstvenoj zemlji i odvažno, noseći krst dostojanstva, časti i ponosa, sa ledine izgradili sasvim novi grad koji je danas ukras i jedan od najvažnijih centara Republike Srpske. Kako tada, tako i danas, u miru, ljudi ovog kraja stoje na istom braniku, svjesni da za Srbe nema slobode bez njihove države i došao je trenutak da to jasno i glasno poručimo sa svenarodnog okupljanja pod sloganom “Branimo Srpsku”, na kojem ćemo iznova pokazati da je Republika Srpska za nas svetinja i da su nadležnosti njenih institucija i njena imovina temelj opstanka srpskog naroda na svojim ognjištima i kućni prag svih nas koji ćemo braniti i odbraniti slogom, mudrošću i svim demokratskim sredstvima zasnovanim na pravima koja nam pripadaju po ustavnim rješenjima i Dejtonskom mirovnom sporazumu.
Republika Srpska je, poput Kosova i Metohije, naša najskuplja riječ i niti ćemo je zaboraviti, niti ćemo je se odreći, niti će nam je iz života otrgnuti raznorazni stranci, njihovi poslušnici i sarajevski unitaristi, koji moraju znati da ćemo se i kao narod i kao Republika pitati za sve u državnoj zajednici BiH, u ustavnom kapacitetu koji nam pripada i koji ne mogu i neće okrnjiti.
Poštovani sugrađani, pozivamo vas da masovno i zajedno, saborno, kakvi smo bili u ratu, egzodusu sarajevskih Srba, ali i odlučnoj namjeri da izgradimo svoj grad u Republici Srpskoj, dođemo 20. novembra, u 19 časova, u veliku sportsku dvoranu na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu, ispunimo je do posljednjeg mjesta i dignemo svoj glas u zaštitu naše Republike i institucija, glas za našu slobodu i dostojanstvo srpskog naroda”, navodi se u pozivu građanima da prisustvuju skupu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com