Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Usvojene odluke o izmjeni regulacionih planova i kreditnom zaduženju Doma zdravlja Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su na posebnim sjednicama nekoliko odluka u vezi sa pokretanjem izmjena i dopuna regulacionih planova, kao i odluku o davanju saglasnosti za kreditno zaduženje Doma zdravlja Istočno Sarajevo u iznosu od 250.000 KM.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je novinarima da izmjene regulacionih planova podrazumijevaju stvaranje preduslova za dolazak privrednih kolektiva na područje ove lokalne zajednice.

Božović je rekao da je jedan regulacioni plan definisao izgradnju dva poslovna objekta, gdje je predviđeno zapoljšavanje određnog broja radnika, a sve to pozitivno utiče na razvoj opštine i promjenu ambijenta u kojem se stanovnici nalaze.

“Činjenica je da na dio opštine Istočna Ilidža dolazi privredni kolektiv iz Srbije koji će graditi poslovni objekat namijenjen za skladištenje, distribuciju i logistiku, površine od 30.000 metara kvadratnih i zaposliti minimalno 100 radnika“, izjavio je Božović.

On je dodao da ne vidi razlog zbog čega odbornici SNSD-a nisu glasali za izmjenu određenih regulacionih planova.

Božović je rekao da je transparentnost princip na kojem insistira kada je upravljanje i vođenje opštine Istočna Ilidža u pitanju.

Na drugoj posebnoj sjednici, odbornici su jednoglasno usvojili odluku o davanju saglasnosti za kreditno zaduženje Doma zdravlja Istočno Sarajevo u iznosu od 250.000 KM za prevazilaženje tekućih problema.

“Jednoglasno je usvojen i zaključak koji je upućen Fondu zdravstvenog osiguranja, Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske koji ide u pravcu obezbjeđivanja dodatnih finansijskih sredstava prilikom dodjele ugovora za 2024. godinu našoj javnoj zdravstvenoj ustanovi“, rekao je Božović.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović rekao je da nisu glasali za izmjene regulacionih planova zbog, kako kaže, raznih malverzacija u vezi s tim.

„Vidimo primjer firme koja je podnijela zahtjev za izmjenu regulacionog plana, a njen zastupnik je neko ko je kadar SDS-a. Jasno je o čemu se tu radi, ko hoće da shvati. Zatim, imamo firmu koja je podnijela zahtjev za izmjenu regulacionog plana, a formirana je prije 15-ak dana. Ako hoćemo da čitamo između redova, možemo vidjeti o čemu se tu radi. To je razlog našeg ne podržavanja tih odluka“, naveo je Ćosović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com