Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Sutra štrajk upozorenja zaposlenih u pravosudnim institucijama

Izvor: Srna

Zaposleni u pravosudnim institucijama Republike Srpske, odnosno u sudovima, tužilaštvima, Kazneno-popravnim zavodima, sudskoj policiji i Pravobranilaštvu Srpske stupiće sutra u jednočasovni štrajk upozorenja.

Iz Saveza sindikata Republike Srpske saopšteno je da je razlog za štrajk upozorenja diskriminacija radnika u pravosudnim institucijama u odnosu na nosioce pravosudnih funkcija po pitanju naknade za topli obrok, naknade za minuli staž i prava na naknadu za regres.

Od Vlade Republike Srpske radnici traže i da se ispoštuje dio sporazuma od 3. juna prošle godine koji se odnosi na povećanje plata za administrativne radnike u pravosudnim institucijama Republike Srpske od drugog kvartala ove godine.

Štrajk upozorenja će se održati u ustanovama pravosudnih institucija Republike Srpske jednočasovnim okupljanjem radnika u za to predviđenim prostorijama institucije, u periodu od 11.00 do 12.00 časova.

Republički odbor Sindikata pravosuđa Republike Srpske na sjednici 19. septembra donio je odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja koji će se odvijati u skladu sa Zakonom o štrajku.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com