Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

Osnovci iz Istočne Ilidže pobjednici regionalnog takmičenja u poznavanju pokreta Crvenog krsta

Izvor: Srna

Učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Istočne Ilidže pobjednici su regionalnog takmičenja u poznavanju pokreta Crvenog krsta, koje je danas održano u Palama.

Drugo mjesto pripalo je Osnovnoj školi “Mokro”, treće Osnovnoj školi “Sveti Sava” iz Rogatice, a nastupilo je sedam ekipa sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Takmičenje su organizovali Koordinacioni odbor Crvenog krsta Sarajevo-Romanija i Gradska organizacija Crvenog krsta Istočno Sarajevo.

Sekretar Koordinacionog odbora Crvenog krsta Sarajevo-Romanija Milan Simanić izjavio je novinarima da je prvoplasirana ekipa stekla pravo učešća na republičkom takmičenju iz poznavanja Crvenog krsta, koje će biti održano 20. novembra.

Simanić je rekao da su osnovci kroz igru i edukaciju dolazili do saznanja o vrijednostima Crvenog krsta – imali su enigmatski zadatak osmosmjerku, test od 10 pitanja u vezi sa Crvenim krstom i igru “Pronađimo uljeza”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com