Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

Ovo su imena uhapšenih u akciji “Kode”

Izvor: Glas Srpske/Nebojša Tomašević

U akciji “Kode” do sada je, zbog sumnje da su se bavili švercom droge, uhapšeno 15 osoba,  a sumnja se da su preprodajom raznih narkotika među kojima su kokain, heroin i marihuana, zaradili 2.750.000 KM.

Akcija je izvedena na području Banjaluke i Istočnog Sarajeva gdje je obavljeno 27 pretresa.

Kako je “Glasu Srpske” potvrđeno u akciji su uhapšeni Boris Mitrović Gilmar, Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Akcijom je obuhvaćen i Miljan Radonja, koji se duže vrijeme nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana Interpol potjernica.

Većina uhapšenih ima deblji policijski dosije i ranije su hapšeni i pritvarani zbog raznih krivičnih djela među kojima je i šverc narkoticima.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, koja je nosilac akcije, ne navodeći imena, potvrđeno je da je uhapšeno 15 osoba zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama. Saopštili su da je  protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem pomenutog krivičnog djela  oko 2.750.000,KM.

– U toku su pretresi na 27 lokacija  na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarajevo.  Akcija je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga ( kokain, heroin, marihuana , amfetamin, ekstazi i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga –  navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se pretresi rade po naredbama Okružnog suda Istočno Sarajevo i nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo

Prema nezvaničnim informacijama policija na području Banjaluke pretresla je stan koji koristi jedno lice i oduzet je automobil. Izvor blizak istrazi je pojasnio da je pretresen stan koji je koristi Bojan Rističević.

Iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo saopštili su da je akcija “Kode” izvedena po njihovim naredbama u saradnji sa EUROPOLOM.

– Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u saradnji sa EUROPOL-om, realizuju višemjesečnu akciju kodnog naziva „Kode“, a na osnovu informacija dobijenih analizom „Skaj“ aplikacije.   Akcija je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga, te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i protivpravno stekli imovinsku korist u vrijednosti 2.750.000 KM – saopštilo je Tužilaštvo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com