Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /латиница

Ово су имена ухапшених у акцији “Коде”

Извор: Глас Српске/Небојша Томашевић

У акцији “Коде” до сада је, због сумње да су се бавили шверцом дроге, ухапшено 15 особа,  а сумња се да су препродајом разних наркотика међу којима су кокаин, хероин и марихуана, зарадили 2.750.000 КМ.

Акција је изведена на подручју Бањалуке и Источног Сарајева гдје је обављено 27 претреса.

Како је “Гласу Српске” потврђено у акцији су ухапшени Борис Митровић Гилмар, Игор Цицовић, Данило Цицовић, Ђорђе Цицовић, Емина Машић, Далибор Бамбарез звани Бамби, Милан Међо, Драгомир Пандуревић, Бојан Ристичевић, Ђорђе Милић, Данијел Стјепандић, Александар Хршум, Борис Крављача и Пеђа Спајић.

Акцијом је обухваћен и Миљан Радоња, који се дуже вријеме налази у бјекству и за њим је расписана Интерпол потјерница.

Већина ухапшених има дебљи полицијски досије и раније су хапшени и притварани због разних кривичних дјела међу којима је и шверц наркотицима.

Из Полицијске управе Источно Сарајево, која је носилац акције, не наводећи имена, потврђено је да је ухапшено 15 особа због неовлаштене производње и промета опојним дрогама. Саопштили су да је  противправна имовинска корист стечена извршењем поменутог кривичног дјела  око 2.750.000,КМ.

– У току су претреси на 27 локација  на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бања Луке и Кантона Сарајево.  Акција је усмјерена против групе лица која се сумњиче да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога ( кокаин, хероин, марихуана , амфетамин, екстази и других супстанци за производњу опојних дрога), те на тај начин починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога –  наводи се у саопштењу.

Додаје се да се претреси раде по наредбама Окружног суда Источно Сарајево и надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево

Према незваничним информацијама полиција на подручју Бањалуке претресла је стан који користи једно лице и одузет је аутомобил. Извор близак истрази је појаснио да је претресен стан који је користи Бојан Ристичевић.

Из Окружног тужилаштва Источно Сарајево саопштили су да је акција “Коде” изведена по њиховим наредбама у сарадњи са ЕУРОПОЛОМ.

– Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, заједно са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске и у сарадњи са ЕУРОПОЛ-ом, реализују вишемјесечну акцију кодног назива „Коде“, а на основу информација добијених анализом „Скај“ апликације.   Акција је усмјерена против групе лица која се сумњиче да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарали куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога, те на тај начин починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и противправно стекли имовинску корист у вриједности 2.750.000 КМ – саопштило је Тужилаштво.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com