Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Objavljeni konkursi za nagrade “Zlatna sova” i “Sovica”

Izvor: Srna

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske raspisao je konkurse za nagrade “Zlatna sova” za najbolji neobjavljeni roman i “Sovica” za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu.

Pravo učešća na konkursima imaju autori koji pišu na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj rukopis, saopšteno je iz Zavoda.

Pravo učešća na konkursu nemaju dosadašnji dobitnici ovih nagrada.

Književna nagrada “Zlatna sova” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva podrazumijeva dobijanje plakete /povelje/ za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 1. mart 2024. godine, a odluku o najboljem neobjavljenom romanu žiri će donijeti do 31. maja sljedeće godine.

Književnu nagradu “Sovica” čine plaketa za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorska naknada od 3.000 KM i 20 primjeraka knjige.

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 1. mart 2024. godine, a rok za proglašenje dobitnika nagrade 15. maj sljedeće godine.

Detaljni uslovi za učešće na konkursima objavljeni su na zvaničnoj internet prezentaciji Zavoda.
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com