Sat. Dec 9, 2023
ћирилица /latinica

Kulašinac: Veoma dobar nastup Matične biblioteke na beogradskom sajmu knjiga

Izvor: Srna

Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac ocijenila je da su imali veoma dobar nastup na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i izrazila nadu da će nakon što promoviše svoja izdanja doći do velikog broja čitalaca.
Matična biblioteka Istočno Sarajevo je na 66. Međunarodnom sajmu knjiga predstavila pet knjiga koje je objavila ove godine, a akcenat je stavljen na sjećanja i istorijski prikaz pojedinih ličnosti koje imaju veze sa Sarajevsko-romanijskim krajem.

Kulašinčeva je pojasnila da je riječ je o knjigama o Jeleni Dopuđi i Olgi Dedijer, autora Gruja Bjekovića i Nenada Suzića, kao i o dvije monografije o Biblioteci i Gimnaziji, koje daju retrospektivu iz teškog perioda njihovog nastanka i zbirci poezije čiji stihovi uljepšavaju saznanja o ljubavi.

Ona je naglasila i da Matična biblioteka ima spremna još dva rukopisa za objavu, koji će sredinom ovog mjeseca izaći iz štampe.

Riječ je o knjizi svjedočanstava akademika Mirka Šošića “Život u ratu /1992-1995/”, kao i o knjizi Tatjane Marin “Tragom mojih misli” koja će u Istočnom Sarajevu biti promovisana 22. novembra, u sali Kulturnog centra.

Ona je dodala i da se Matična biblioteka već sprema za naredni Sajam knjiga u Beogradu.

Matična biblioteka je na Sajmu knjiga predstavila “Monografiju 25 godina Matične biblioteke Istočno Sarajevo” autora Ivane Kuljanin, o kojoj je govorila direktor Matične biblioteke Nataša Kulašinac i autor, dok je o knjizi “O ljubavi ni riječi” Marijane Petronić, osim autora, govorila i Ivana Kuljanin.

Monografiju “JU Srednjoškolski centar Istočna Ilidža 1993-2023”, autora Slađane Brajović Bosiljčić, Kristine Vuce i Ognjena Todorovića, predstavila je direktor Srednjoškolskog centra Branka Kovačević i profesorice Kristina Vuca i Božica Jeftović.

Knjige “Život i djela Jelene Dopuđe” i “Ratni put Olge Dedijer” predstavljene su na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, a o knjigama su govorili i Dušan Ilić i Savo Sokanović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com