Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Danas počinju “Dani Bolnice Srbija”

Izvor: Filter

Danas počinju „Dani Bolnice Srbija“, i trajaće do 10. novembra, a biće održan niz aktivnosti u kojima će učestvovati medicinski radnici.

Za danas je planirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi radnika Bolnice.

Predavanje za medicinske sestre i tehničare o temi „Izazovi ispravne venepunkcije i manipulacije uzorcima krvi“, kao i pokazna vježba „Zbrinjavanje hitnih stanja na terenu“, zakazano je 8. novembra, a održaće ga diplomirani medicinar zdravstvene njege Biljana Ćurguz iz Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske.

“Velika nam je čast i privilegija što će se po prvi put u Republici Srpskoj u Bolnici „Srbija“ u saradnji sa Udruženjem kardiologa Republike Srpske organizovati „Škola elektrokardiografije“, koja će se održati u našoj bolnici 9. novembra 2023. godine, gdje će biti upriličena predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti kardiologije”, ranije su najavili iz Bolnice “Srbija”.

U ovoj ustanovi do sada su održana dva simpozijuma koji su, kako ističu iz Bolnice, sigurno bili među najznačajnijim događajima za kompletan zdravstveni sistem na području Sarajevsko-romanijske regije.

Tradicionalni treći simpozijum Bolnice “Srbija” održaće se 10. novembra sa početkom u 9.00 časova.

“Stručni naučni skup je prilika da se predstave novine u liječenju i terapiji, a Bolnica „Srbija“ sigurno postaje mjesto okupljanja stručnjaka u svim oblastima medicine”, istakli su iz ove zdravstvene ustanove.

Tema ovogodišnjeg naučnog skupa je „Kardiometabolički sindrom – savremeni pristup u dijagnostici i liječenju”, a cilj organizacije je da medicinski radnici upoznaju najsavremenije stavove u dijagnostici i liječenju koje je sve učestalije kod savremenog čovjeka.

Iz Bolnice podsjećaju da su škola elektrokardiografije i Simpozijum akreditovani skupovi koji će biti bodovani.

Događaji se organizuju pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Grada Istočno Sarajevo, a u saradnji sa Udruženjem kardiologa Republike Srpske i Udruženjem endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com