Fri. Dec 8, 2023
ћирилица /latinica

General Gojko Knežević predložen za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga

Foto: RTRS

Izvor: Srna

General Gojko Knežević predložen je za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i na toj funkciji trebalo bi da zamijeni Senada Mašovića, potvrdio je zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Goganović je za Srnu rekao da bi Predsjedništvo BiH na narednoj sjednici trebalo da potvrdi imenovanja članova novog generalskog kora Oružanih snaga BiH, među kojima je i general Knežević.

Spisak od 13 generala Predsjedništvu BiH je proslijedio ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, nakon što ga je usaglašen sa zamjenicima, Goganovićem i Slavenom Galićem.

Nakon Predsjedništva BiH, članove generalskog kora trebalo bi da potvrdi i Parlamentarna skupština BiH.

Kneževićevi zamjenici za operacije, odnosno resurse trebalo bi da budu Marko Stojčić i Mirsad Ahmić.

Mirzet Lubenović predložen je za komandanta Operativne komande, a za zamjenike za operacije i resurse Nebojša Bošnjak i Zdravko Rezo.

Na mjesto komandanta Komande za podršku predložen je Tomo Kolenda, a za zamjenike za operacije i resurse Jasmin Čajić i Radovan Jović.

Slaven Blavicki, Fahir Žilić i Milorad Krajšumović predloženi su za komandante Četvrte, Pete i Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Na poziciju generalnog inspektora u Generalnom inspektoratu Ministarstva odbrane u Savjetu ministara predložen je Edin Fako.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez juče je, uz saglasnost dva zamjenika, dostavio Predsjedništvu BiH prijedlog odluka za imenovanje generala i oficira za generalske pozicije, kao i druge akte koji se odnose na unapređenja i penzionisanje dijela sadašnjih generala.

Odluke su donesene na osnovu ostvarenih rezultata u radu, uvažavajući i mnoštvo obavljenih razgovora, te konsultacija sa partnerima, saopšteno je juče iz resornog ministarstva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com