Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Večeras i sutra film “Čuvari formule” u Kulturnom centru

Izvor: Filter

Film “Čuvari formule” biće prikazan u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u ponedjeljak i utorak, 13. i 14. novembra, u 20.00 časova.

U jeku hladnoratovske krize grupa naučnika u Institutu „Vinča” sprovodi tajni projekat, koji predvodi profesor Dragoslav Popović.

Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na liječenje u parisku kliniku Instituta „Kiri”. Francuski doktorski tim na čelu sa Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvjesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.

Film je režirao Dragan Bjelogrlić a glume Aleksis Manenti, Radivoje Raša Bukvić, Lionel Abelanski, Žeremi Laert, Olivije Bartelemi, An Sera , Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Jovan Jovanović i Ognjen Mićović.

Cijena ulaznice je 5 KM.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com