Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Болници “Србија” испоручен транспортни инкубатор

Извор: Филтер

Болници “Србија” данас је испоручен транспортни инкубатор који је обезбијеђен у добротворној акцији “С љубављу храбрим срцима”, која је организована под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Директор Болнице Небојша Шешлија захвалио је Удружењу педијатара Републике Српске за идеју да све болнице добију транспортни инкубатор, као и предсједнику Српске и свим хуманим људима који су помогли у реализацији овог пројекта.

“Ми смо имали старију верзију транспортног инкубатора, који се не може поредити са овим који смо сада добили, а који је квалитетнији и лакши за кориштење”, рекао је Шешлија.

Начелник Одјељења педијатрије Болнице “Србија” др Тамара Ивановић изразила је задовољство јер је ова установа добила савремен, транспортни инкубатор који ће омогућити безбједнији транспорт новорођенчади.

Др Ивановић је истакла да транспортни инкубатор има огроман значај за цијелу регију и за све бебе које ће се родити у Болници “Србија”.

“Надам се да ћемо га што мање користити, јер је ово инкубатор којим се беба транспортује до установе терцијарног нивоа, односно интензивне неонаталне његе”, закључила је др Ивановић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com