Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Bolnici “Srbija” isporučen transportni inkubator

Izvor: Filter

Bolnici “Srbija” danas je isporučen transportni inkubator koji je obezbijeđen u dobrotvornoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Direktor Bolnice Nebojša Šešlija zahvalio je Udruženju pedijatara Republike Srpske za ideju da sve bolnice dobiju transportni inkubator, kao i predsjedniku Srpske i svim humanim ljudima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

“Mi smo imali stariju verziju transportnog inkubatora, koji se ne može porediti sa ovim koji smo sada dobili, a koji je kvalitetniji i lakši za korištenje”, rekao je Šešlija.

Načelnik Odjeljenja pedijatrije Bolnice “Srbija” dr Tamara Ivanović izrazila je zadovoljstvo jer je ova ustanova dobila savremen, transportni inkubator koji će omogućiti bezbjedniji transport novorođenčadi.

Dr Ivanović je istakla da transportni inkubator ima ogroman značaj za cijelu regiju i za sve bebe koje će se roditi u Bolnici “Srbija”.

“Nadam se da ćemo ga što manje koristiti, jer je ovo inkubator kojim se beba transportuje do ustanove tercijarnog nivoa, odnosno intenzivne neonatalne njege”, zaključila je dr Ivanović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com