Fri. Dec 8, 2023
ћирилица /latinica

Javni poziv stanovnicima Istočne Ilidže za sufinansiranje nabavke plastenika

Izvor: Filter

Opština Istočna Ilidža uputila je poziv stanovnicima ove opštine za realizaciju Projekta seoskog preduzetništva i poljoprivrede (READP).

Ovaj projekat se sufinansira sredstvima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede – IFAD i opštine Istočna Ilidža, a implementira ga Klaster „SRP“ u saradnji sa Jedinicom za kordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

“Projekat podrazumjeva nabavku plastenika površine od 50m2 i 100m2 sa kompletnom opremom za navodnjavanje „kap po kap“ i montažom”, saopšteno je iz opštine Istočna Ilidža.

Projekat se finansira tako što 40% vrijednosti start-paketa snosi IFAD projekat, odnosno 50% ukoliko su podnosioci zahtjeva žene ili mlađi od 35 godina, 30% vrijednosti start-paketa opština Istočna Ilidža i 30% vrijednosti start-paketa korisnici projekta (muškarci) odnosno 20% žene ili mlađi od 35 godina.

Pravo učešća u Programu putem sufinansiranja imaju zainteresovani poljoprivredni proizvođači sa opštine Istočna Ilidža (fizička lica), koja imaju prebivalište na opštini Istočna Ilidža kao i lica koja nisu korisnici I i II start paketa.

Kako se navodi u pozivu, prednost prilikom dodjele start paketa putem sufinansiranja imaju nezaposlene osobe, mladi ljudi i mladi bračni parovi, socijalno i materijalno ugrožene osobe, zaposleni građani sa niskim mjesečnim primanjima.

Opšti kriteriji za odabir korisnika u okviru Javnog poziva:

-korisnici koji imaju prebivalište na području opštine Istočna Ilidža
-da imaju primanja manja od 500,00 KM po članu domaćinstva
-da učestvuju u sufinansiranju 30% od nabavne cijene start paketa (muškarci) odnosno 20% ukoliko se radi o ženama ili mlađim od 35 godina.

Potrebna dokumentacija za prijavu treba da sadrži:
– zahtjev
-uvjerenje o prebivalištu (CIPS)
-dokaz o broju članova domaćinstva (kućna lista)
-upitnik za izbor korisnika
-izjava o ispunjenosti uslova sa sufinansiranje
-dokumentacija koja dokazuje mjesečna primanja domaćinstva.

Korisnici prvog i drugog „start up“ pakete nemaju pravo apliciranja.

Zainteresovani građani mogu da se jave u Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočna Ilidža na broj telefona 057/316-026, gdje će dobiti upustva za popunjavanje ankentnog listića i aplicirati za navedeni paket.

Rok za podnošenje prijave je 31. oktobar.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com