Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Čampara, Vučinić i Lakić o ambicijama KMF “Tango” i humanitarnim aktivnostima

Autor: Filter/Mira Kostović

Nastup juniorske ekipe KMF “Tango” u Omladinskoj Premijer ligi BiH, humanitarne aktivnosti kluba i nastup prvog tima u Drugoj ligi – grupa Jug bile su teme konferencije za medije predstavnika KMF “Tango” iz Istočnog Sarajeva.

Mirko Čampara, šef stručnog štaba KMF “Tango”, najavio je da će paket koji sadrži godišnju ulaznicu za utakmice prvog tima i juniora, te majicu koštati 100 KM. Od tog iznosa će 20 KM biti usmjereno u fond koji će pomagati humanitarne akcije za koje se ukaže potreba. On je pozvao sve navijače i simpatizere Tanga, te sugrađane da se aktivno uključe, prate i predlažu akcije. Preostali dio biće upotrijebljen za rad kluba koji ima dvije takmičarske selekcije.

Čampara je dodao da je “Tango” ove godine prvi put okupio juniore. Smatra da će se futsal na najbolji način promovisati upravo kroz rad mladih selekcija.

“Neki mlađi igrači su već priključeni prvom timu a namjera nam je da se u budućnosti oslanjamo na naše mlade snage. I onda kada je “Tango” bio najbolji klub u državi i ostvarivao vrhunske rezultate u Evropi, neki od igrača iz našeg grada su bili u timu i mislim da je to jedini ispravan put za opstanak u ovako teškim vremenima za sport. Promovisaćemo tako i to što smo uz pomoć ljudi iz našeg grada, prije svega područnog Saveza i Opštine Istočno Novo Sarajevo, uspjeli da ubacimo naše juniore u Premijer ligu. Vjerujemo da će moći da pokažu svoje znanje i vještine”, rekao je Čampara.

Među futsalerima juniorske selekcije kluba su Stefan Vučinić i Vuk Lakić.

Vučinić futsal igra dvije godine i nastupao je za juniore GFC “Sarajevo”.

“Vratio sam se u Tango i naša mlada ekipa očekuje da ostane u Premijer ligi, na sredini tabele. Očekujemo za godinu ili dvije da napadnemo vrh tabele i ostvarimo što bolji rezultat”, rekao je Vučinić.

Vuku Lakiću ovo je prva sezona u futsalu jer se ranije bavio samo fudbalom.

“Mlada smo selekcija i neka realna očekivanja naše juniorske ekipe su da se uigramo i ostvarimo što bolje rezultate. U prvom kolu nam dolazi Brčko, a znamo da su u ovoj grupi sve ekipe iskusne i znaju da igraju tako da će svaka utakmica biti posebna borba”, poručio je Lakić.

Govoreći o ambicijama prvog tima, šef stručnog štaba KMF “Tango” istakao je da je to plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Nakon toga klub će pokušati da se vrati u Premijer ligu BiH.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com