Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Fond za dječiju zaštitu: Novčana podrška za djecu i porodice povodom “Dječije nedjelje”

Izvor: RTRS

U skladu sa Programom koje je donijelo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske obilježava se “Dječija nedjelja” u Republici Srpskoj u 2023. godini, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu.


Cilj je podsticanje i organizovanje raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih djeci i preduzimanja drugih mjera za unapređenje razvoja dječije zaštite

Manifestacija “Dječija nedjelja” održaće se u periodu od 02 do 08. oktobra 2023. godine, pod zajedničkim sloganom: “Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo”.

Tokom trajanja “Dječije nedjelje” Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske je uzeo aktivno učešće i dao svoj doprinos unapređenju društvene brige o djeci i porodicama sa djecom u Srpskoj.

Fond za dječiju zaštitu obezbijedio je novčanu podršku za porodice korisnike prava na dodatak na djecu čiji je razvoj osujećen nepovoljnim porodičnim, socijalnim i zdravstvenim prilikama, i to za djecu pod starateljstvom; porodice sa troje i više djece sa smetnjama u razvoju i novorođene trojke u periodu od “Dječije nedjelje 2022. godine” do “Dječije nedjelje 2023.godine”.

Za pomenute kategorije novčana podrška će se izvršiti danas.

Takođe, obezbijeđene su nagrade za djecu iz JU Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” i Udruženje građana “Dajte nam šansu – Zvjezdice”, čiji su likovni radovi proglašeni najboljim (prva tri mjesta) u pripremnim aktivnostima obilježavanja Dječije nedjelje, odnosno izrade idejnog rješenja plakata povodom održavanja Dječije nedjelje.

Isto tako, podržaće se ustanove i organizacije koje su u prethodnom periodu realizovale aktivnosti u cilju unapređenja položaja djece vulnerabilnih kategorija.

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Srpske pripremljen je promotivni plakat povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” koji je dostavljen javnim ustanovama i nevladinim organizacijama, u čijem su fokusu djeca sa područja Srpske.

Cilj obilježavanja pomenutih aktivnosti, na nivou republičkih ustanova, su promocija, edukacija, očuvanje i unapređenje zdravlja djece, obrazovanja, inkluzivnog obrazovanja, vaspitanja, kulture i sporta, zaštita djece bez roditeljskog staranja, te zaštita djece od svih oblika nasilja.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com