Sun. Dec 3, 2023
ћирилица /latinica

U Sarajevu zaplijenjeno više od 20 kilograma droge, uhapšeno jedno lice

Foto: Srna

Izvor: Srna

Policija je zaplijenila više od 20 kilograma droge, oružje i određenu količinu novca u opštini Novo Sarajevo, pretresla više stambenih objekata i uhapsila lice E.DŽ, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Akcija “Feniks” sprovedena je sinoć u zgradi “Tauer” na području opštine Novo Sarajevo s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U akciji je oduzeto osam kilograma spida, oko četiri kilograma marihuane, dvije kompletne “indor” laboratorije za ilegalnu proizvodnju marihuane sa ukupno 102 stabljike kanabisa, odnosno oko 11 kilograma, jedna PVC kesa sa oko 200 grama kokaina.

Među zaplijenjenim stvarima su i dvije puške, dva optička nišana, pištolj, 43 komada municije, te određena količina gotovog novca u evrima i konvertibilnim markama, profesionalni alat za “češljanje” brava i drugi alati i predmeti od interesa za postupak.

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Akciju su sproveli službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija nastavlja dalji rad, navodi se u saopštenju.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com