Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

U planinarskom društvu “Glasinac” još jedan osposobljen vodič

Izvor: Srna

Planinarsko društvo “Glasinac” dobilo još jednog osposobljenog planinarskog vodiča, čime je učinilo još jedan iskorak u razvijanju koncepta da ima vodiče u svim segmentima djelovanja.

Riječ je o planinaru Predragu Dobriloviću, koji je sada dobio zvanje planinarski vodič tri-B kategorije i u ljetnim uslovima vodiće grupe na nadmorsku visinu do 4.000 metara.

“Trudimo se da naše društvo ima sve legitimne i dobro obučene ljude, koji će raditi sa posjetiocima, planinarima, ljubiteljima prirode i da na najbolji način odgovorimo na želje grupa koje će nam dolaziti”, rekao je Dobrilović Srni.

Prema njegovim riječima, u sklopu programa obuke učesnici su imali priliku da se upoznaju o različitim teorijskim temama i o praktičnom radu na terenu.

Planinarsko društvo “Glasinac” već ima dva obučena člana za markiranje staza.

Osposobljavanje se odvijalo u Centru za obuku planinskih vodiča Sopotnica, nedaleko od Prijepolja od 27. septembra do juče, u okviru realizacije projekta “Jačanje pešačkog koridora u prekograničnoj oblasti Srbije i BiH – e-krospas”.

Projektni partneri su Planinarski savez Srbije, Planinarsko društvo Konjuh iz Tuzle, Turistička organizacija Užice i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoline Tuzlanskog kantona.

Planinarsko društvo “Glasinac” osnovano je na Sokocu 2009. godine i spada u red najaktivnijih u Republici Srpskoj po broju organizovanih manifestacija, realizovanju projekata i pohoda na druge planinarske destinacije.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com