Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

U Bolnici “Srbija” počela praksa za srednjoškolce

Izvor: Filter

Učenici Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” koji se školuju za medicinske tehničare i akušersko-ginekološke tehničare počeli su sa praksom u Bolnici “Srbija”.

Iz Bolnice je saopšteno da se praksa organizuje s ciljem što bolje edukacije i obrazovanja budućih medicinskih radnika.

„Mnogi misle da je školovanje u medicinskoj struci jednostavno. Iako se na prvi pogled čini lako, medicinska škola je vrlo kompleksna i radi se o vrlo zahtjevnom poslu koji iziskuje neprekidno učenje i požrtvovanje“, rekla je glavna sestra Bolnice „Srbija“ Borjana Petrović.

Ona je dodala da bez pohađanja praktične nastave nije moguće dobiti diplomu za ovu profesiju i da se zbog toga organizuje praksa za treće i četvrte razrede medicinske škole.

“Jedan od ključnih aspekata sticanja znanja je praktično iskustvo, kako kod svih ljudi, tako i kod medicinskih radnika. U kontekstu obrazovanja medicinskih tehničara, teorijsko znanje je neophodno, ali podjednako važne su i vještine koje se razvijaju kroz praktičan rad”, istakla je Jovana Regoje, profesor medicinske grupe predmeta u Srednjoškolskom centru “Istočna Ilidža”.

Ona kaže da su izuzetno zahvalni Bolnici “Srbija” što je omogućila pružanje praktične obuke učenicima Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”. Ova prilika omogućila im je da primijene svoje teoretsko znanje stečeno kroz različite medicinske discipline.

“Želimo izraziti i našu duboku zahvalnost Bolnici na vrijednoj donaciji medicinske opreme za kabinet praktične nastave učenika prvog i drugog razreda. Ova saradnja između naše škole i Bolnice “Srbija” traje već mnogo godina, a posebno nas raduje kada čujemo hvale o našim bivšim učenicima koji sada rade u ovoj medicinskoj ustanovi, kako od iskusnih kolega, tako i od zadovoljnih pacijenata koji su korisnici njihovih usluga”, poručila je Regojeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com