Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

У Болници “Србија” почела пракса за средњошколце

Извор: Филтер

Ученици Средњошколског центра “Источна Илиџа” који се школују за медицинске техничаре и акушерско-гинеколошке техничаре почели су са праксом у Болници “Србија”.

Из Болнице је саопштено да се пракса организује с циљем што боље едукације и образовања будућих медицинских радника.

„Многи мисле да је школовање у медицинској струци једноставно. Иако се на први поглед чини лако, медицинска школа је врло комплексна и ради се о врло захтјевном послу који изискује непрекидно учење и пожртвовање“, рекла је главна сестра Болнице „Србија“ Борјана Петровић.

Она је додала да без похађања практичне наставе није могуће добити диплому за ову професију и да се због тога организује пракса за треће и четврте разреде медицинске школе.

“Један од кључних аспеката стицања знања је практично искуство, како код свих људи, тако и код медицинских радника. У контексту образовања медицинских техничара, теоријско знање је неопходно, али подједнако важне су и вјештине које се развијају кроз практичан рад”, истакла је Јована Регоје, професор медицинске групе предмета у Средњошколском центру “Источна Илиџа”.

Она каже да су изузетно захвални Болници “Србија” што је омогућила пружање практичне обуке ученицима Средњошколског центра “Источна Илиџа”. Ова прилика омогућила им је да примијене своје теоретско знање стечено кроз различите медицинске дисциплине.

“Желимо изразити и нашу дубоку захвалност Болници на вриједној донацији медицинске опреме за кабинет практичне наставе ученика првог и другог разреда. Ова сарадња између наше школе и Болнице “Србија” траје већ много година, а посебно нас радује када чујемо хвале о нашим бившим ученицима који сада раде у овој медицинској установи, како од искусних колега, тако и од задовољних пацијената који су корисници њихових услуга”, поручила је Регојева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com