Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

Uhapšeni službenici Poreske uprave: Za “čast” i umanjivali dugove

Foto: Dražan Pozderović

Izvor: Glas Srpske/Nebojša Tomašević

Službenici Poreske uprave Republike Srpske Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić uhapšeni su zbog sumnje da su primali mito kako bi sa dužnicima dogovorili način plaćanja duga koji su i umanjivali, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su pretresli prostorije Poreske uprave.

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet  lišili su slobode tri lica U.Z, D.L. i M.J., zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske na poslovima stručni saradnik za prinudnu naplatu. 

Foto: Dražan Pozderović

Lica lišena slobode sumnjiče se da su izvršila krivična djela primanje mita zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i trgovina uticajem – rečeno je u MUP-u Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama pomenuti su se sa poreskim dužnicima dogovarali oko naplate duga, a u zamjenu su primali “čast”.

Izvor blizak istrazi je rekao da su oni dužnicima davali mogućnost plaćanja na rate ili im smanjivali dug u zamjenu za mito.

Iz MUP-a Srpske su naglasili da se sve aktivnosti realizuju po naredbama Okružnog suda Banjaluka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

– U toku su pretresi na lokacijama koje koriste osumnjičena lica, a nakon kriminalističke obrade lica će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata postupajućem tužiocu Republičkog javnog tužilaštva-navodi se u saopštenju.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com