Sun. Dec 3, 2023
ћирилица /latinica

Tri decenije Medicinskog fakulteta u Foči

Izvor: Srna

Danas na Medicinskom fakultetu u Foči studira oko 2 000 studenata, od čega 330 na engleskom jeziku.

Ovdje se školuju doktori medicine, stomatolozi i oni koji se žele baviti zdravstvenom njegom, odnosno edukatori i rebilitatori, iz Srpske, zemalja regiona, ali i iz dvedesetak zemalja svijeta, od Indije, Bangladeša, Šrilanke, Turske, nekoliko afričkih zemalja, Italije, Norveške, Francuske, Veliek Britanije, SAD-a, a od ove godine i iz Azerbejdžana i Japana.

O razvojnom putu ovog fakulteta, u „Razbudilniku“ Radija Republike Srpske govorio je dekan, dr Dejan Bokonjić, ističući da su veoma ponosni na monografiju „30 godina Medicinskog fakulteta Foča“, koja će biti večeras promovisana u Centru za kulturu u Foči.

– Za nas je ovo veliki datum, i smataram da su ovo zrele godine za jednu obrazovnu ustanovu. Monografija je djelo 36 autora, a pokušali smo da saberemo život fakulteta u ovih 30 godina na oko 200 strana. Sve smo obogatili sa više od 180 fotografija – rekao je Bokonjić.

Kada je riječ o programu obilježavanja ovog jubileja, sutra će biti otkrivena spomen ploče sa imenom akademika Boriše Starovića na Studentskom centru u Foči, kao i njegove biste ispred Muzeja Foča, Nakon toga biće održana Svečana akademija, dok je promocija diplomiranih studenata Medicinskog fakulteta Foča planirana za subotu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com