Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Spisak proizvoda i radnji u kojima će biti jeftiniji (FOTO)

Izvor: Filter

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pokrenulo je u junu kampanju “Društveno odgovorni”. Trgovci su potrošačima ponudili niz proizvoda po sniženim cijenama, odričući se dijela svoje marže.

U kampanju su se uključili trgovci iz svih krajeva Republike Srpske.

“Prateći kretanja na tržištu, Vlada Republike Srpske i Ministarstvo trgovine i turizma odlučili su se za proširenje kampanje na način da ona uključi i proizvođače i dobavljače”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Značajan broj proizvođača u Republici Srpskoj odrekao se proizvođačke marže na određeni dio proizvoda, što su podržali i distributeri i trgovci, tako da će se ovi proizvodi na policama naći sa maržom od 0%.

U kampanju je trenutno uključeno 19 proizvođača, četiri distributera (trgovci na veliko), 22 trgovca i 50 proizvoda proizvedenih kod 19 proizvođača uz maržu 0%.

Uz proizvođačke marže, mnogi distributeri i trgovci odrekli su se i i marže na veliki broj proizvoda iz svojih asortimana, te će se i ovi proizvodi na policama naći uz značajno niže cijene.

Očekuje se da svi proizvodi do kraja sedmice u svim radnjama budu označeni naljepnicom “Društveno odgovorni”, kako bi na policama bili uočljiviji kupcima.

Pogledajte liste proizvoda i privrednih subjekata koji učestvuju u kampanji.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com