Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Slavija traži hitnu reakciju Fudbalskog saveza Srpske na suđenje

Izvor: Glas Srpske/D.D.

Fudbalski klub Slavija je odmah nakon završetka meča u kojem su poraženi od Drine u Zvorniku 0:2 najavio žalbu na suđenje Darka Vukojevića iz Doboja.


Ekipa iz Istočnog Sarajeva smatra da je glavni sudija direktno uticao na rezultat jer je poništio po njima regularan gol, i to nakon što je asistent Dejan Lazić pokazao prema centru, da su oštećeni za jedanaesterac, te da je penal za Drinu nepravedno dosuđen.

Slavija je uputila dopis Fudbalskom savezu Republike Srpske u kojem navodi sve greške sudija na njihovu štetu.

“Zašto smo na udaru sudijske organizacije i zašto se sudi na štetu našeg kluba? Počnimo od prvog kola gdje smo poraženi od Radnika 2:0. Nakon te utakmice pohvalili smo suđenje. U drugom kolu, kada nam je gostovao Ljubić, odigrali smo neriješeno i bili smo drastično oštećeni od sudije Vojislava Vukovića koji je propustio da dosudi dva kaznena udarca za nas, a to se može lako vidjeti uvidom u snimak utakmice. U trećem kolu, kada smo gostovali u Nevesinju sudija Stefan Maletić iz Bijeljine je u više navrata svojim odlukama oštetio našu ekipu. Da nismo bili mnogo bolji rival na terenu vjerovatno bismo tu utakmicu i izgubili. Napominjemo da je poslije te utakmice došlo i do nemilih scena kada su u službenim prostorijama fizički napadnuti naši igrači. U četvrtom kolu smo igrali protiv Romanije na domaćem terenu i sudija Jelić Mario sudi vrlo korektno. Kako smo informisani, od kontrolora suđenja dobija negativnu ocjenu zbog dosuđenog penala za Slaviju. Počinjemo da se pitamo kako sudije koje su prije te utakmice, ali i poslije nje od kontrolora bivali ocijenjeni sa pozitivnim ocjenama, iako je svakome jasno da su napravili velike greške na našu štetu.Da znamo da cijenimo kvalitetno suđenje pokazalo je i peto kolo kada smo u Prijedoru poraženi 1:0, ali smo javno pohvalili sudiju Mladena Mirić.

U šestom kolu gostujemo kod Slobode iz Mrkonjić Grada, a za sudiju nam se ponovo delegira gospodin Vojislav Vukovi, koji očito da ima nešto protiv nas, što se ponavlja iz sezone u sezonu. Poslije oštrog starta domaćeg igrača nad našim Mahirom Karićem sudija Vuković poslije naših protesta nam prilazi i govori da ne svira sitne prekršaje. Koliko su ti prekršaji „sitni“ pokazujemo vam u dostavljenoj fotografiji i šta je posljedica tog „sitnog“ prekršaja. Poslije sedmog i osmog kola ponovo smo pohvalili suđenje Bokić Stefana i Pilipović Nemanje,. U devetom kolu ponovo smo oštećeni na nevjerovatan način od sudije Velibora Gigovića. Pobijedili smo 5:2 Borca iz Kozarske Dubice, a u analizi meča jasno se vidi da gospodin Gigović nije dosudio dva očigledna kaznena udarca za našu ekipu i to prilikom rezultata 0:0 i 1:0 za našu ekipu.

Vrhunac svih nepravdi jei gostovanje u Zvorniku gdje je glavni sudija bio Darko Vukojević iz Doboja. Video snimak jasno pokazuje da u 57. minuti utakmice, pri rezultatu 0:0, postižemo regularan gol kojeg iz samo njemu znanih razloga Vukojević poništava. Da stvar bude gora, njegov prvi pomoćnik Dejan Lazić iz Doboja, koji je imao apsolutno najbolji pogled na situaciju signalizira da je gol regularan i pokazuje prema centru, ali gospodin Vukojević ne prihvata njegovu sugestiju, već odlučuje da poništi gol. U prvom poluvremenu iste utakmice, u 12. minuti, naš igrač broj 9, Petar Dabić, ulazi u kazneni prostor, gdje biva sapleten od domaćeg igrača, a Vukojević Darko pokazuje našem igraču žuti karton za simuliranje. Očigledno, da bi bio siguran da će utakmica završiti onako kako on želi, u 73. minuti dosuđuje i jedanaesterac za domaći tim. Kako se može jasno vidjeti i iz snimka utakmice, naš igrač, Mahir Karić, dolazi prvi do lopte, nakon čega ga igrač Drine udara i obojica padaju, a Darko Vukojević pokazuje na penal, što je izazvalo smijeh navijača Drine. Želimo ovom prilikom i da naglasimo vrlo dobro gostoprimstvo zvorničke Drine, ljudi iz uprave i samih igrača.

Poslije svega, pitamo se zbog čega mi treniramo, putujemo na utakmice i trošimo novac, ako se unaprijed već sve zna. Da li je potrebno i dalje nastaviti trenirati i igrati prvenstvo, ako su sudije te koje će završavati ishode mečeva?

Koliko možemo da primijetimo, nismo jedini klub koji se već na početku sezone žali na suđenje, i brojni drugi imaju prijedbe, tako da pozivamo Fudbalski savez Republike Srpske i Sudijsku komisiju Fudbalskog saveza Republike Srpske da hitno reaguju i prekinu ova dešavanja kako bi se ponovo vratio smisao takmičenju” , stoji u saopštenju FK Slavija.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com