Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

“Skriveno blago prirode” u nedjelju na Ravnoj planini

Izvor: Filter

Na Ravnoj planini u nedjelju, 15. oktobra, održaće se manifestacija “Skriveno blago prirode” za učenike osnovnih škola sa područja grada Istočno Sarajevo.

Manifestacija počinje u 11.00 časova kod jezera na Ravnoj planini predstavom za najmlađe, nakon čega će učenici sa svojim učiteljima krenuti pješačkim stazama u “potrazi za blagom”.

“Ovakve manifestacije imaju posebnu vrijednost, pogotovo kada su u pitanju naši najmlađi sugrađani. To je nešto na čemu kontinuirano radimo, a sigurno je da ćemo i nastaviti kroz ovakve i slične manifestacije, kako bismo ljepote našeg grada približili što većem broju ljudi. Za mališane smo pripremili brojna iznenađenja, a siguran sam da će uvidjeti da priroda to naše najvrijednije blago”, rekao je Igor Ikonić, direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo.

Tehnički organizator manifestacije je SED „Orlovača“, a pokrovitelji su grad Istočno Sarajevo i Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com