Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Sezona grijanja u Palama počinje u subotu, poskupljenje za 25 odsto

Izvor: Srna

Komunalno preduzeće “Gradske toplane” Pale spremno dočekuje početak sezone grijanja koja počinje u subotu, 14. oktobra, a cijene usluga biće skuplja za 25 odsto, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Boris Gojković.


Gojković je naveo da je cijena grijanja prije iznosila za domaćinstva 1,43 KM plus PDV po metru kvadratnom, a za poslovne prostore 2,70 KM plus PDV.

“Ovo je prva korekcija cijene grijanja za fizička lica nakon 10 godina, a za poslovne subjekte nakon 13 godina”, rekao je Gojković.

Prema njegovim riječima, cijena je i dalje daleko od ekonomske i predstavlja način da bar dijelimično amortizuju rast troškova, posebno evidentnih tokom posljednje dvije godine, kada je došlo do rasta cijena svih vrsta roba i usluga.

Gojković je naveo da je na vrijeme završen remont postrojenja, sanacija toplovoda, te da je obezbijeđena dovoljna količina energenata.

“Ukoliko ne bude ozbiljnijih kvarova, koji nažalost nisu isključeni s obzirom na starost postrojenja i dotrajalost opreme, nadamo se uspješnoj sezoni”, istakao je Gojković.

“Gradske toplane” Pale griju površinu oko 60.000 metara kvadratnog prostora.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com