Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda “Dr Milan Jelić”

Izvor: Srna

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske, Fond “Dr Milan Jelić”, raspisalo je danas konkurse za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u akademskoj 2023/2024. godini, saopšteno je iz Ministarstva.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj i BiH biće dodijeljeno ukupno 76 stipendija u mjesečnom iznosu od 400 KM, a onima koji studiraju u inostranstvu ukupno 43 stipendije u mjesečnom iznosu od 500 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori i 800 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu.

Neki od opštih uslova za konkurisanje su posjedovanje državljanstva Republike Srpske i BiH, potvrda o redovnom pohađanju studija, dokaz da student nije obnavljao nijednu godinu studija i prosjek ocjena devet za univerzitete u Srpskoj i BiH, odnosno 9,50 za studente u inostranstvu.

Studentima drugog i trećeg ciklusa biće dodijeljeno po 11 stipendija u iznosu od po 5.000 KM za drugi, odnosno 10.000 KM za treći ciklus.

Konkursi za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u akademskoj 2023/2024. godini otvoreni su do 17. novembra.

Tekstovi konkursa mogu se pogledati na sajtu Fonda “Dr Milan Jelić” i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje, a prijave na konkurs sa dokumentacijom se podnose elektronski, putem aplikacije dostupne na internet stranici Ministarstva i Fonda.

Od nastanka ideje o osnivanju Fonda “Dr Milan Jelić” ukupno je dodijeljeno 2.797 stipendija za sva tri ciklusa studija, u ukupnom iznosu 13,5 miliona KM, a godišnji grant za stipendije iznosi 750.000 KM.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com