Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Preminuo Spasoje Soknić

Izvor: sportdc.net

Danas je u Istočnom Sarajevu preminuo istaknuti fudbalski sudija i sportski radnik Spasoje Spaso Soknić. Rođen je Sarajevu 05.05.1949.godine.

Spasoje Soknić bio je savezni fudbalski sudija i dijelio je pravdu u Drugoj fudbalskoj ligi u nekadašnjoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji. Bio je učesnik odbrambeno otadžbinskog rata, a po njegovom završetku uključuje se u rad Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Jedno vrijeme je i sudio mečeve Prve lige Republike Srpske, a bio je i direktor Fudbalskog kluba Slavija. Jedan je od osnivača Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Republike Srpske, a obavljao je niz drugih odgovornih dužnosti u Područnom fudbalskom savezu Sarajevsko – romanijske regije.

Od Spasoja Soknića oprostio se i Fudbalski savez Područja Sarajevsko-romanijskog, koji je porodici Soknić uputio telegram saučešća.

– Izražavamo najiskrenije saučešće povodom smrti vašeg i našeg Spase. Pamtićemo ga kao dobrog i plemenitog čovjeka i izuzetnog sportskog radnika. Bio je posvećen fudbalskom sportu, prvo kao sudija, kasnije i veoma odgovoran u uspješan fudbalski radnik. Njegovim odlaskom izgubili smo svi, vi kao njegova porodica sigurno najviše, ali je i fudbalska familija Istočnog Sarajeva ostala bez jednog vrhunskog saradnika i izuzetno dobrog i poštenog čovjeka.

Sahrana Spasoja Spase Soknića biće sutra u 13 časova na groblju Vranješ u Istočnom Sarajevu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com