Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Потврђена оптужница против Данијела Ремића због насиља у породици

Извор: Филтер

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву након проведене истраге, 26. септембра је подигло је оптужницу против Данијела Ремића због кривичног дјела Насиље у породици или породичној заједници из члана 190. став 2. став 1. Kривичног закона Републике Српске. Отпужницу је дан касније потврдио Основни суд у Сокоцу.

Оптужницом се Ремићу ставља на терет да је 30. августа ове године, у поподневним часовима на подручју опшине Источна Илиџа у породичној кући у Младичкој улици примјеном насиља, дрским и безобзирним понашањем угрозио спокојство, тјелесни интегритет и душевно здравље свога дједа Р.Б. и своје бабе Р.Г.

Он им је, наводи се у оптужници, упутио ријечи пријетећег садржаја „Ја ћу вас све убити ако ми одмах не дате новац“, да би потом под утицајем опојних дрога полупао ствари по кући. Након тога је ножем напао свога дједа, а Р.Б. је задобио повреде у виду убодне ране у предјелу лијеве надлактице. Потом је Ремић напао своју бабу Р.Г. и помоћу комада поломљеног тањира јој нанио повреде у виду отворене ране лијеве надлактице и нагњечења лијеве надлактице.

“Одлучујући о приједлогу окружног јавног тужиоца, вијеће Основног суда у Сокоцу, 29. септембра донијело је рјешење којим се против осумњиченог, а након потврђивања оптужнице, од 27. септембра ,продужава притвор. Притвор може трајати до изрицања првостепене пресуде, а најдуже једну годину, с тим да ће суд вршити контролу оправданости даљег трајања притвора свака два мјесеца, рачунајући од дана доношења посљедњег рјешења о продужењу притвора”, наводи се у саопштењу Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Оптуженом Данијелу Ремићу притвор је продужен на основу члана 197. (став 1. тачка в) Закона о кривичном поступку.

Ту се као разлог за притвор наводи то да се одређује “ако нарочите околности оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело или да ће довршити покушано кривично дјело или да ће учинити кривично дјело којим пријети.”

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com