Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Potvrđena optužnica protiv Danijela Remića zbog nasilja u porodici

Izvor: Filter

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon provedene istrage, 26. septembra je podiglo je optužnicu protiv Danijela Remića zbog krivičnog djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 2. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske. Otpužnicu je dan kasnije potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Optužnicom se Remiću stavlja na teret da je 30. avgusta ove godine, u popodnevnim časovima na području opšine Istočna Ilidža u porodičnoj kući u Mladičkoj ulici primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje svoga djeda R.B. i svoje babe R.G.

On im je, navodi se u optužnici, uputio riječi prijetećeg sadržaja „Ja ću vas sve ubiti ako mi odmah ne date novac“, da bi potom pod uticajem opojnih droga polupao stvari po kući. Nakon toga je nožem napao svoga djeda, a R.B. je zadobio povrede u vidu ubodne rane u predjelu lijeve nadlaktice. Potom je Remić napao svoju babu R.G. i pomoću komada polomljenog tanjira joj nanio povrede u vidu otvorene rane lijeve nadlaktice i nagnječenja lijeve nadlaktice.

“Odlučujući o prijedlogu okružnog javnog tužioca, vijeće Osnovnog suda u Sokocu, 29. septembra donijelo je rješenje kojim se protiv osumnjičenog, a nakon potvrđivanja optužnice, od 27. septembra ,produžava pritvor. Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže jednu godinu, s tim da će sud vršiti kontrolu opravdanosti daljeg trajanja pritvora svaka dva mjeseca, računajući od dana donošenja posljednjeg rješenja o produženju pritvora”, navodi se u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Optuženom Danijelu Remiću pritvor je produžen na osnovu člana 197. (stav 1. tačka v) Zakona o krivičnom postupku.

Tu se kao razlog za pritvor navodi to da se određuje “ako naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti.”

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com