Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Pale pobjednik festivala “Ritam Evrope”

Izvor: RTRS

U sportskoj dvorani “Arena” u Gradišci održan je prestižni dječiji i omladinski Festival “Ritam Evrope” na kojem su se takmičili vokalni i plesni izvođači iz 18 gradova i opština Srpske.

Pobjednik festivala u Gradišci su Pale.

Pored Pala, pet prvoplasiranih nastupiće na finalnom takmičenju “Ritam Evrope” u Sjevernoj Makedoniji, a to su još domaćin Gradiška, Prnjavor, Derventa i Prijedor.

Učesnici Festivala predstavljaju različite zemlje Evrope, odnosno izvode pjesme iz tih država, a pobjednici osvajaju nagradno putovanje u zemlju koju predstavljaju.

U revijalnom dijelu Festivala predstavile su se djevojčice iz Kikinde, pobjednice ovogodišnjeg takmičenja “Ritam Evrope” u Srbiji.

Gradiška je bila domaćin festivala kao aktuelni pobjednik prošlogodišnjeg takmičenja “Republika Srpska u ritmu Evrope” koje je održano u Kotor Varošu.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić istakao je da je Gradiška večeras bila centar ne samo regiona, već i Evrope, jer je domaćin sjajnog festivala “Ritam Evrope”, koji je u ovaj grad doveo učesnike iz 18 gradova i opština.

– Djeca su najbolji dio društva i slika svega onoga što mi stariji radimo. Naša djeca nisu naša budućnost, već naša sadašnjost i ono što nas motiviše da radimo bolje – rekao je Šulić.

Osim u Republici Srpskoj i Srbiji, Festival “Ritam Evrope” održava se i u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i na Kipru.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com