Fri. Dec 8, 2023
ћирилица /latinica

Oko 300 policajaca pretresa migrantski centar u Blažuju

Foto: SIPA

Izvor: RTRS

Na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj kod Sarajeva provodi se velika akcija više policijskih agencija u BiH.

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova KS, te Službom za poslove sa strancima BiH i OSA, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli združenu kriminalističko-taktičku radnju “racija”, na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

U raciji je angažovano oko 300 policijskih službenika iz naprijed navedenih policijskih tijela.

– Provodi se operativno taktička radnja racija šireg lokaliteta, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar Centra, te pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra, te identifikacija organizatora krivičnih djela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata i krivičnim djelom krijumčarenje ljudi, kao i drugih krivičnih djela.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com