Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

Novi specijalizant medicinske mikrobiologije u Bolnici “Srbija”

Izvor: Filter

Bolnica „Srbija“ dodijelila je specijalizaciju iz medicinske mikrobiologije dr Nikolini Tadić Škipina.

U Bolnici je trenutno zaposlen jedan specijalista medicinske mikrobiologije. Iz ove zdravstvene ustanove poručuju da će Služba biti ojačana za još jednog doktora, nakon što dr Tadić Škipina završi specijalizaciju.

Dr Nikolina Tadić Škipina, rođena je 1992. godine u Čajniču. Medicinski fakultet u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu završila je 2021. godine. Nakon završenog fakulteta radila je u Domu zdravlja Pale kao doktor u hitnoj službi, a nakon šest mjeseci i kao doktor porodične medicine.

„Veoma sam uzbuđena zbog dodjele rješenja o specijalizaciji iz medicinske mikrobilogije, s obzirom na to da sam tu specijalizaciju željela još od upisa u srednju medicinsku školu, zatim i fakulteta. Ovo je moja prva i uspješna prijava na konkurs za specijalizaciju“, rekla je dr Tadić Škipina.

Ona je zahvalila rukovodstvu Bolnice „Srbija“ na prilici za specijalizaciju, kao i za dalje usavršavanje i napredovanje u karijeri.

„Nadam se uspješnoj saradnji i da ću opravdati očekivanja Bolnice“, poručila je dr Tadić Škipina.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija mladoj doktorici poželio je dobrodošlicu i istakao da kolektiv ove bolnice konstantno raste, te da su u mogućnosti da mladim doktorima dodijele specijalizacije i potrude se da u ovoj ustanovi usavrše svoje znanje i vještine.

„U proteklih pet godina iskoristili smo situaciju i planom predvidjeli da raspišemo značajno veći broj specijalizacija nego što je to inače praksa. Raspisali smo 40 novih specijalizacija, 40 novih mladih ljudi radi u našoj ustanovi. Kroz dolazak naših doktora sa specijalizacija i supspecijalizacija povećava se i sam obim posla i sigurno ćemo u budućnosti kao i do sada, predstavljati oslonac svim stanovnicima naše regije“, zaključio je direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com