Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Na Treskavici otvorena via ferata dužine 820 metara

Foto: PSD Treskavica

Izvor: Srna

Na Treskavici je danas otvorena via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić.

Foto: PSD Treskavica

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM.

On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu uz via feratu “Sokolov put” na Romaniji, koja će doprinijeti razvoju turizma.

Ćosić je naveo da je Gradska uprava putem Gradske razvojne agencije i sa Opštinskom upravom Trnovo podržala izgradnju ove, jedne od najdužih via ferata u Republici Srpskoj koju je implementiralo Planinarsko sportsko društvo /PSD/ “Treskavica” iz Trnova.

Foto: Srna

“Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da pomognemo i time pokažemo kako lokalna zajednica može sarađivati sa Gradskom upravom i kako model grada sa više opština dobro funkcioniše i jedan drugog dopunjuje”, rekao je Ćosić.

On je dodao da je PSD “Treskavica” iz Trnova, koje ima oko 170 članova, najveće planinarsko društvo u Republici Srpskoj i da je Gradska uprava i prethodnih godina podržavala ovo planinarsko društvo, što će činiti i ubuduće.

Ćosić je rekao da će ih grad podržati u nastojanju da, zajedno sa opštinom Trnovo, izgrade adrenalinski park i još jedan planinarski dom sa dodatnim sadržajima.

Foto: Srna

“Sigurno da ćemo u tome učestvovati i time pokazati da oblast planinarenja kao zdravog vida života ima svoj prostor u gradu Istočno Sarajevo i da može doprinijeti razvoju turizma”, istakao je Ćosić.

Foto: PSD Treskavica
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com