Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Na sajmu knjiga u Beogradu danas predstavljanje pet izdavača iz Srpske

Izvor: Srna

Na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji danas će se na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstaviti pet izdavača, dok će u sali “Vasko Popa” svoja izdanja predstaviti “Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” iz Istočnog Sarajeva.


Na štandu Predstavništva Srpske u hali dva u 11.30 časova Univerzitet u Banjaluci predstaviće “Univerzitetski udžbenik vokalno-instrumentalne nastave/muzike” autora Radmile Stojanović i Ozrenke Bjelobrk Babić.

U 12.00 časova Centar za društveno-politička istraživanja Republike Srpske predstaviće izdanja – “Prijetnje demokratiji na Zapadu: liberali, konzervativci i novi svjetski poredak, izlaganja sa tribine”, “Pitanje evropskih integracija u svjetlu ukrajinske krize, izvještaj sa okruglog stola”, “Trideset godina Republike Srpske /1992-2022/: iskustva prošlosti i izazovi budućnosti, zbornik radova sa naučnog skupa” i “Kosovski zavjet: istorija i kultura pamćenja u Republici Srpskoj, izlaganja sa simposiona”.

U 13.00 časova Javna ustanova Spomen-područje Donja Gradina predstaviće izdanje “Tuga koja traje cijeli život” autora Dobrile Kukolj i časopis “Topola”.

Udruženje književnika Republike Srpske u 14.00 časova predstaviće izdanja svojih članova – “Kosmetski san” Milana Trivunčića, “Zagrljaj” Dare Radojević, “Kad đavo umiješa prste” Miladina Berića i “Poetika ožiljaka” Selene Berić.

U 16.00 časova Zavičajni muzej Gradiška predstaviće izdanje “Uspon i pad malog Beograda” Bojana Vujičića.

U sali “Vasko Popa” u 17.00 časova Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva predstaviće izdanje “Dnevnik jednog umiranja” autora Gordane Opalić, a od 19.00 časova romane sa konkursa “Zlatna sova”.

Trinaesti reprezentativni nastup Republike Srpske na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com