Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Nakon današnje racije saopšteno da će 19 osoba biti protjerano iz BiH

Izvor: RTRS

Služba za poslove sa strancima zajedno sa policijskim službenicima drugih policijskih agencija BiH, uspješno je realizovala združenu kriminalističko-taktičku akciju pod nazivom “Racija” na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

–  Postupajući u skladu sa Zakonom o strancima, Služba za poslove sa strancima je za 19 lica donijela rješenje o protjerivanju i odredila mjere stavljanje pod nadzor u Imigracioni centar u Istočno Sarajevo odakle će biti udaljeni sa teritorije BiH – saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Ovlaštena službena lica Službe za poslove sa strancima zajedno sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu, Graničnom policijom BiH, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, te Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u ranim jutarnjim satima unutar PPC Blažuj učestvovali su u pomenutoj akciji, gdje su preduzete mjere i radnje iz nadležnosti Službe za poslove sa strancima.

– Služba za poslove sa strancima će u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te pojačati aktivnosti i saradnju sa drugim policijskim agencijama na teritoriji BiH u pogledu kontrole stranih državljana, a sve u cilju podizanja stepena bezbjednosti, kako u Privremenim prihvatnim centrima Blažuj i Ušivak, tako i na području Kantona Sarajevo i BiH – ističe se u saopštenju.

Iz Sipe je saopšteno da je akcija sprovedena s ciljem pronalaska lica koja tu nelegalno borave, kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i zaposlenih u Centru, te identifikacije organizatora grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com