Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Miloš Božović otputovao u Rusiju gdje će nastaviti liječenje

Izvor: Filter

Naš sugrađanin Miloš Božović jutros je otputovao u Rusiju gdje će nastaviti liječenje. On je avionom za medicinski transport krenuo sa sarajevskog aerodroma na put do Latvije. Potom će sanitetom putovati do Moske i taj put će trajati 12 časova.

Za organizaciju prevoza, koji je bio veliki problem, Miloševa porodica uputila je zahvalnost Željku Samardžiji, bivšem ambasadoru BiH u Rusiji.

Podsjećamo da je posljednja velika akcija prikupljanja pomoći za nastavak Miloševog liječenja završena u aprilu. Brojni pojedinci, organizacije, kolektivi i institucije zajedno su prikupili više od 500.000 KM, kako bi Miloš imao novca za nekoliko terapija matičnim ćelijama koje su trenutno njegova najveća šansa za oporavak.

Terapija je takva da se prima mjesec dana i to svakih par mjeseci. Posljednja je bila u maju i već se vide pomaci.

Kako je porodica ranije saopštavala, objavljujići i video snimke iz Moskve, Miloš pokreće oči i reaguje na određene podražaje. Stoga je nastavak terapije velika nada za njegov oporavak.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com