Sun. Dec 3, 2023
ћирилица /latinica

Međunarodni džiu džicu turnir ovog vikenda u Istočnom Sarajevu

Izvor: Filter

Džiu džicu klub “Slavija” Istočno Sarajevo uz podršku džiu džicu saveza Republike Srpske organizuje 10. međunarodni džiu džicu turnir “Istočno Sarajevo Open 2023” 14. i 15. oktobra u sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije.

Na ovom takmičenju učestvovaće 500 takmičara iz 30 klubova i deset država.

Turnir „Istočno Sarajevo Open 2023“  najmasovniji je klupski džiu džicu turnir u Bosni i Hercegovini , a učestvovaće takmičari iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Austrije te Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Svečano otvaranje turnira i postrojavanje ekipa planirano je za subotu sa početkom u 10.00 časova, a prvog takmičarskog dana na programu su uzrasti U8, U12, U16 i U21 u borbama, kao i discipline newaza i duo sistem.

U poslijepodnevnim časovima, istog dana, planirano je održavanje Jadranske džiu džicu lige za muškarce na kojoj će učestvovati šest klubova, “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, “Jahorina” sa Pala i “Minotur” iz Banjaluke, kao i ekipa “Loznica” iz Srbije, ekipa “Maribor” iz Slovenije i “Team Macedonia” iz Makedonije.

Kako organizatori najavljuju, po prvi put održaće se i ekipno takmičenje za ženske takmičarke, a učestvovaće takmičarke iz”Slavije”, “Jahorine” i “Maribora”.

Jadranska liga je ekipno takmičenje u kojoj se bori sedam takmičara protiv sedam takmičara druge ekipe, a pobjednik je ekipa sa više pobjeda.

Drugi takmičarski dan počinje u 09.00 časova, a na programu su uzrasti U10, U14 , U18 i seniori, te kadeti i juniori u newazi.

“Ovaj turnir predstavlja svojevrsni jubilej jer organizatori proslavljaju 10. po redu međunarodni turnir, 15 godina džiu džicu kluba Slavija i 25 godina džiu džicu Saveza Republike Srpske”, istakli su iz džiu džicu kluba “Slavija”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com