Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Medicinske sestre i tehničari Bolnice “Srbija” na kongresu „Zdravlje za sve – pogled u budućnost“

Izvor: Filter

Medicinske sestre i tehničari Bolnice “Srbija” učestvovali su na prvom naučno stručnom kongresu sa međunarodnim učešćem „Zdravlje za sve – pogled u budućnost“.

Na kongresu, koji je održan u Bijeljini od 13. do 15. oktobra, učestvovali su Tanja Obrenović, Tatjana Ždralo, Biljana Jevtović, Tanja Dunjić, Tanja Veselinović i Goran Tešanović.

Glavna sestra Odjeljenja neurologije Bolnice “Srbija” Tanja Obrenović za kongres kaže da je to prilika za sticanje novih znanja i vještina i jedno veliko iskustvo.

„Drago mi je što smo moje kolege i ja imali priliku da budemo učesnici jednog ovakvog kongresa, gdje smo mnogo toga naučili i sigurno ćemo stečeno znanje i primjeniti “, naglasila je Obrenovićeva.

Kongresu je prisustvovalo oko 250 ljekara, medicinskih sestara i tehničara, te farmaceuta.

Predstavljeno je više od 45 naučnih i stručnih radova iz svih oblasti zdravstva.

“Naša ustanova kontinuirano radi na stručnom usavršavanju svog kadra, jer sam posao medicinskih sestara i tehničara zahtjeva stalne edukacije i obuke, a ovaj kongres će sigurno doprijeniti razvoju sestrinstva u budućnosti”, saopštili su iz Bolnice “Srbija”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com