Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Ležala 50 dana za 1.000 evra: Nisam htjela odustati, godinama sam se pripremala

Izvor: Glas Srpske

Takmičenje u ležanju koje je trajalo 50 dana u Crnoj Gori završeno je, rekord je oboren, a pobjednica je kozmetičarka iz Nikšića .

U samom finalu u selu Donja Brezna kod Nikšića ležali su Lidija Marković i Filip Knežević (23) iz Mojkovca u Crnoj Gori.

Lidija i Filip postigli su dogovor i tako odlučili da podijele pobjedu, ali Filip je prepustio medijsku slavu svojoj protivnici.

Lidija je rekla da se nije takmičila zbog novca. Roditelji su joj dolazili svakog dana i nudili joj 1.000 evra samo da ustane. Ipak, ona nije htjela odustati jer se, kako kaže, godinama pripremala za takmičenje

„Nisam zbog toga tu, već da pobijedim. Ovo je psihološka igra. Novac nikako”, pričala je o motivima.

Ovogodišnja pobjednica ima 23 godine i po zanimanju je kozmetičarka.

“Nije naporno uopšte. Nisam još odmorila i ne planiram da ustanem. Ništa nije teško.” govorila je ranije mlada Nikšićanka koja je kući otišla sa hiljadu evra. 

“Na osam sati ustanemo, imamo pauzu 15 minuta. Prvu pauzu u 10 ujutru koristim za tuširanje, drugu u 18 časova koristim za pranje kose, a onda se vraćam u krevet da sušim kosu. Sve uspem ležeći. Pauzu posle ponoći iskoristim za treniranje. Tada koristim priliku da što više trčim”, ispričala je Lidija kako je izgledao jedan njen dan.

U Instagram objavi Etno sela Montenegro u Donjoj Brezni, gdje se održavalo takmičenje, navodi se da je “bilo smijeha, plača, molitvi i da su njih dvoje, od ukupno 21, ispratili su takmičare iz Crne Gore, Rusije, Srbije i Ukrajine.

Ovo takmičenje se održava već 12 godina zaredom. Ovogodišnje izdanje počelo je 18. augusta, a privuklo je veliku medijsku pažnju zbog toga što se u prvoj sedmici srušio rekord od 117 sati kojeg je držala Dubravka Aleksić iz Podgorice.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com