Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u Republici Srpskoj i FBiH

Izvor: Srna

Visoki sudski i tužilački savjet BiH /VSTS/ imenovao je danas nosioce pravosudnih funkcija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/.

Za sudije Vrhovnog suda Republike Srpske imenovani su Svetlana Marić, Tatjana Stupar i Aid Hanušić, za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci Violeta Panić Aćić, a za sudiju Okružnog suda u Bijeljini Draženko Lugonja.

Za sudije Vrhovnog suda FBiH imenovani su Adnan Baručija, Sanja Jaramaz Dedić, Mirsada Čaušević Dučić i Žana Knežević, za sudiju Kantonalnog suda u Livnu Jurica Babić i Aida Bajrektarević, za sudiju Opštinskog suda u Živinicama Amira Halilović.

“Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume, poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda”, naveli su iz VSTS-a.

Pri imenovanju, VSTS BiH, kako se navodi, primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com