Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

Izgradnja „treće trake“ preko Romanije i dalje na listi prioriteta

foto: Info centar Sokolac

Izvor: Info centar Sokolac

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Sokolac. O aktuelnim problemima, privrednim, društvenim i političkim dešavanjima razgovarao je sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom. Tema koja se izdvojila kao najznačajnija bila je izgradnja „treće trake“ preko Romanije. O ovoj ideji se razgovaralo i ranije, ali do danas ništa nije urađano.


Načelnik Bjelica je nakon sastanka javnost upoznao da se obratio Direkciji za puteve Republike Srpske kako bi se sakupila potrebna dokumentacija i pristupilo izradi projekta za „treću traku“ preko Romanije. Da bi se ova ideja pokrenula sa mrtve tačke, potrebno je prvo pristupiti izradi projektne dokumentacije, naglasio je Bjelica.


Bjelica se ministru zahvalio na podršci i uređenju prostora oko sokolačkog Doma zdravlja, a za uspješnu saradnju koja, kako kaže traje godinama, uručio mu je najveće priznanje opštine Sokolac – Povelju opštine.

foto: Info centar SokolacMinistar Čubrilović, uz zahvalnost za gostoprimstvo i uručeno priznanje, rekao je da su dužni da budu na usluzi građanima, što će biti osnovna vodilja i u daljem radu.

“Naša je obaveza da radimo i da poštujemo ono što građani žele i očekuju od nas. „Treća traka“ preko Romanije je sigurno neophodna i oni koji se bave problemima saobraćaja znaju da bi rješavanje ovog problema trebalo biti prioritetno. Danas smo se, kao što ste već čuli, pokrenuli sa mrtve tačke i nadam se da ćemo što prije moći da pristupimo izvršenju radova”, kazao je Čubrilović.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Istočno Sarajevo, Slobodan Amović, koji je upoznat sa zamjerkama koje su prisutni imali na rad Gradske uprave koja je iz plana i rebalansa budžeta izuzela ovu temu.

Načelnik Bjelica je ministra Čubrilovića upoznao i sa problemima koji se ne tiču njegovog resora, a o njima će više riječi biti tokom novih radnih sastanaka, u Banjaluci, u narednim danima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com